11 Aralık 2013 Çarşamba

Ertelenen Galatasaray - Juventus Maçının Tarihi Belli Oldu


Bu gece Şampiyonlar Liginde Galatasaray için çok önemli bir mücadele olan Juventus karşılaşması İstanbuldaki yoğun kar yağışı sebebi sonucu hakem kararı ile ertelenmişti.Maçın ne zaman yapılacağı belli oldu.İşte Galatasaray - Juventus maçı ne zaman? sorusunun cevabı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Galatasaray ile Juventus arasında oynanan karşılaşma yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmişti. Galatasaray yöneticisi Şükrü Ergün, karşılaşmanın 14:00'te oynanacağını açıkladı fakat Güvenlik güçlerininde uyarması ile UEFA son kararını verdi: Maç 15:00'te oynanacak.
Devamını oku...

2013 Yılının En İyi 10 Android Uygulaması Karşınızda!


2013 yılında Android dünyasının en çok ilgisini çeken, en çok konuşulan ve en çok indirilen uygulamalarını bir araya getirdik. Bu listeyi görmeden geçmeyin.



2013 yılı mobil dünyada adına çok hareketli bir yıl olarak belleklerdeki yerini çoktan aldı bile. Donanımsal olarak daha da güçlenen akıllı telefonlar, popülaritesi artan tablet bilgisayarlar ve bu ölçüde gelişim gösteren mobil uygulamalar hiç şüphesiz en önemli madde başlıklarıydı.
Geride bırakmaya hazırlandığımız yılda mobil dünyanın iki dev ismi arasındaki farkın her anlamda giderek kapandığını gördük. Karakteristik özellikleri bir kenara bırakacak olursak işlevsellik adına Android ve iOS’in gözle görülür bir ayrılığı kalmadı diyebiliriz. Bu yakınlaşma mobil uygulamalarda ise iç içe girmiş bir ortamı yarattı. 2013, Android veya iOS cephesinde popülerliği yakalamayı başarmış yazılımların, karşı cepheye de adım attığı bir süreç oldu.
Bu hareketli yılda mobil uygulamaların nabzını bir nebze olsun tutabilmek adına bir liste hazırladık ve geride bıraktığımız süreçte Android dünyasının en popüler mobil uygulamalarını bir araya getirdik. İşte AppDunyasi.com desteği ile hazırlanan 2013’nin En İyi 10 Android Uygulaması listesi:

Buzz Launcher: Android telefonlarınızı kişiselleştirmenin en kolay yollarından birisi, Buzz Launcher kullanmaktır. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bu uygulama sayesinde telefonlarınız tamamıyla size özel olacaktır. Ayrıca widget indirme desteği ve sensör desteği bulunmaktadır.
Eveything.me: Akıllı telefon kullanıcıları bu uygulama sayesinde telefonlarını daha dinamik bir hale getirebileceklerdir. Telefonunuzun başlangıç sayfasını düzenleyebilmek için basit ve ücretsiz bir uygulamadır.
RoundR: Uygulama tamamıyla tasarımla alakadır. Telefonunuz köşeli bir yapıda ise bunu oval etmek artık sizin ellerinizde. RoundR ile telefonlarınızın köşelerini ovalleştirebileceksiniz. Uygulama ücretsiz olarak sizler sunulmaktadır.
Swype: Android işletim sistemine ait telefonunuzu klavye gibi kullanabileceksiniz. Tamamen ücretsiz olan bu yazılımı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Skype: İnternet üzerinden konuşabilmek, mesajlaşabilmek ve görüntülü olarak sohbet etmeye yarayan bir uygulamadır. Akıllı telefonlar için kodlanan bu uygulama, Microsoft’un çıkarmış olduğu profesyonel bir uygulamadır. MSN yerine bu uygulama tercih edildiği için, Hotmail hesabınızdan açabilecek ve kullanabileceksiniz.
Whatsapp: Telefondan telefona ücretsiz bir şekilde konuşabileceğiniz bir yazılımdır. Bu uygulama sayesinde ücretsiz mesajlaşabilecek, görüntülü konuşabilecek ve çağrılar bırakabileceksiniz. Uygulama uzun zaman boyunca ücretsiz olarak sizlere sunulmaktaydı. Ancak son günlerde yıllık ücret talep edilmektedir. Bu ücret yaklaşık olarak 1,50 TL gibi cüzi bir rakama denk geliyor. Bazı günler kampanya yapılarak sizlere ücretsiz sunulabilmektedir.
Calcius Course Assistant: 3,99 $ gibi bir ücretle sizlere sunulan bu uygulama, matematikle iç içe olan kişiler için yararlı bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde matematiği daha kısa yollarla öğrenebilecek ve işlemlerinizi yapabileceksiniz.
Rando: Ücretsiz olarak sunulan uygulamalardan birisi olan Rando, fotoğraf paylaşımı için yapılmış bir uygulamadır.
Nexus Triangles LWP: 0,99$ fiyatıyla sunulan Nexus, duvar kağıdı uygulamasıdır. Uygulamanın içerisinde birden çok duvar kağıdı ve renkler yer almaktadır.
FL Studio Mobile: 19,99 $ gibi bir fiyatla karşımıza çıkan Studio Mobile, müziğe hayran olanlar için muhteşem bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde ses kaydı yapabilir ve bu kayıtlar üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. Dj’lerin sıklıkla kullanmış olduğu bir uygulama olan FL Studio, cep telefonlarınızda da artık kullanılabilecek.
Devamını oku...