1 Şubat 2012 Çarşamba

Dünyanın en iyi ligi BUNDESLİGA

Bundesliga Almanya'daki tüm futbol liglerinin kapsasa da genel olarak en üst düzeyi tanım için kullanılır. 1. ligde toplam 18 takım yer alır. 2. lig doğu ve batı ligleri olarak ikiye ayrılır.
Kimilerine göre dünyada 3. 4. sıralarda bulunan lig bana göre (ki yalnız değilim Magath da benim tarafımda ) 1.sıradadır.Uluslararası en çok bilinen Bundesliga takımlarına ; Bayern Münih,Bayern Leverkusen,Schalke 04,Borussia Dortmund(favorimdir) ve Wealmanyarder Bremen diyebiliriz.


Oyun yapısı bakımından diğer liglerden ayrılan Bundesliga da açık ve ofans futbol her maçı zevkli hale getiriyor. İşte neden en iyi lig dediğim şeyin açıklaması.Bundesliga da her maç heyecanlı ve bol gol pozisyonlu geçiyor.Örn; en iyi lig denen La Liga ve İngiltere Premier ligde büyükelre karşı takımalr savunmadan başka bişe düşünmüyo buda o liglerin o takımlara bağlı olduğunu gösteriyo.Bundesliga da ise bi Bayern Münih gerçeği var tabi ama diğer takımlarda Münih karşısında hiç ezilmeden maçlar çıkartıyo.Her sene farklı bi şampiyon görebilme ,her sene yeni yetenekler izleme imkanımz var.2002 Dünya Kupasından sonra biraz daha yoğunlaşarak alt yapıya yönelmeleri bugünün Mesut Özil,Götze,Kroos,Reus,bizim milli takımmızda oynamalarına karşın Nuri,Hamit,Ömer,Mehmet Ekici gibi yetenekleri ortaya çıkartmıştır.U17 Almanya milli 
takımında tam 8 Türk oyuncu bulunuyor.Dışardan bir diğer örnekse Barcelona'dır.
takımda en az 8-9 oyuncusu alt yapıdan gelmiştir.Son yıllara bakarsak bu 2 takımın 
(barcelona ve almanya milli takımı)başarıları ortadadır.Başarılarının sırrı bellidir.


Almanya liginin diğer özelliği ise stadların doluluk oranlarının %95 in altına düşmemesidir.Bu oranla ilk sıradaki yerlerini koruyolar.Taraftarlar sayesindeki baskıyla her takımın birbirine üstünlük kurabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder