20 Şubat 2012 Pazartesi

Pasta yiyerek kilo vermek istermiydiniz?

Başlığı okuyunca şaşırmanız normal.Fakat İsrailli bilim insanları bunun mümkün olduğunu söylüyor.Sabahları kahvaltıda bir dilim pasta yemenin kilo vermeye yardımcı olduğu iddia ediliyor.



İsrailli bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucu sabah kahvaltılarında bir dilim pasta yiyen insanların uzun dönem zarfında fazla kilolarından kurtulabildiğini iddia ediyor.Buna göre 90 kilo ağırlığındaki bir insan bu yöntem ile 8 ay sonunda tam 20 kilo verdiği açıklandı.


İsrail'de Hebrew ve Ariel Üniversitelerinin aşırı kilolu 193 denek üzerinde yaptığı çalışmalarda şaşırtıcı bir sonuç çıktı.193 kişilik aşırı kilolu denek grubunu iki gruba ayırarak yapılan deneyde,bir gruba 600 kalori değerinde kek,pasta,çikolata gibi tatlılar yedirildi.Diğer gruba ise 300 kalori değerinde karbonhidrat ağırlıklı besinler verildi.


Araştırmanın ilk dört ayında deneklerin eşit miktarda kilo verdikleri gözlendi.İkinci dört aylık zamanda ise sabah kahvaltılarında tatlı yiyen gurupta bulunanların ortalama 20 kilogram verdikleri izlendi.Ancak diyet yapan ikinci gurubun kilo vermeyi kesip tekrar kilo alması ise şaşırtıcı bir sonuç olarak görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder