4 Mart 2012 Pazar

Jet Fadıl kimdir,ne iş yapar?

Fadıl Akgündüz (d. 22 Ocak 1956, Siirt) Türk iş adamı. Şirketinin adı sebebiyle Jet Fadıl diye de bilinir.Sadece böylede bilinmez tabi.Zaman zaman popüler olan bu adam ile alakalı küçük bir yazı paylaşmak istedim.Biyerlerden duyduğunuzda şaşırmayın.

Önceleri 1998 yılında kurulan JetPA adında, otomobil pazarlama hizmeti veren bir şirkete sahipti. Müteahhitliğe girişmesiyle işlerini kısa zamanda büyüttü. Memleketi Siirt'te %100 yerli veTürk malı otomobil üretecek bir otomobil fabrikasını inşa etme projesiyle ses getirdi. 'İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayınlandı.
Ancak İmza hiç üretilmedi ve gurbetçilerden kâr payı ortaklığıyla para toplayan Akgündüz, dönemin politik karışıklığının da etkisiyle iflas etti ve paraları geri ödeyemedi. Geride kaba inşaatı bitmemiş bir fabrika bırakan Akgündüz, 2003'te yargılanmaya başlandı. Müebbet hapis cezası istenen Akgündüz, 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 150 bin TL kefaletle serbest kaldı. 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Akgündüz, hakkında tutuklama kararı çıkınca yurtdışına kaçtı. 2002’de bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'e gelince tutuklandı ancak daha sonra yeniden serbest kaldı. Boşalan koltuğu için yapılan seçimden sonra başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan seçildi.
Akgündüz'ün davası 2008'de zaman aşımından ötürü düştü. Siirtspor'un başkanlığını yaptığı geçmiş dönemde Sergen Yalçın, Tanju Çolak ve Alpay Özalan transferleriyle adını duyuran Akgündüz, 22 Mayıs 2009 tarihinde tekrar Siirtspor'un başkanlığına seçildi.
Yukarıdaki Vikipedi makalesin'den anlaşılacağı üzere dolandırıcı bir arkadaş.Çeşitli vaatler ile insanların donuna kadar almayı başarmıştır.İlk yerli arabayı üreticem deyip,hatta neredeyse galasını bile yapıp bir tane bile üretememesi marifetlerinden bir kaçı sanırım.Son günlerde tekrar geri döneceği söyleniyor.Aslında ülkede böyle insan çok ama Jet Fadıl neredeyse marka olmuştur herhalde.Niçin blog'a yazdın derseniz,açıkçası pek bir amacım yok fakat geçen gün muhabbeti geçince paylaşmak istedim.Merak edenler olursa diye ekstra'dan blog'u ziyaret ederler ümidide yok değil :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder