21 Nisan 2012 Cumartesi

Özel İnsan'dan Özel Şampiyonluk !



Bu El Clasico'nun farkı Mourinho'nun daha önceki maçlara nazaran Barcelona'ya önlem alarak değil,normal bir lig maçına çıkıyormuş gibi bir anlayış ortaya koymasıydı.İleri 4'lüsü (Benzema,Ronaldo,Mesut,Di Maria) sürekli pres yaparak Barça'nın defanstan pas yaparak çıkmasını engellemeye çalıştı.Duran toplardadaki boy avantajını daha ilk kornerlerde hissettiren Madrid golü de yine bir kornerden Pepe'nin kafasıyla sektirdiği topta Puyol'dan beklenmeyecek bi hatayla topu uzaklaştıramaması ve Khedira'nın araya girip golü atmasıyla buldu.Golden sonra direnci artan R.Madrid 25. dakikada Xavi'nin pozisyonu dışında pozisyon vermedi ilk yarı itibariyle.Barça ise klasik oyununu,yüksek pas yüzdeli oyununu,yaratıcı oyuncularını kullanmaya çalıştı ama Madrid defannsı kilidini açamadı.İlk 45 dakika bu şekilde son buldu.
2. yarıda Barca'da sırıtan isimler Tello ve Thiago'ydu.Bu 2 genç zaten bu derbi için çok tecrübesiz ve yetersizdi bence.Ki 55. dakika bu 2 oyucudan Thiago'nun pasında topla buluşan Tello o kadar kötü vurdu ki söyledikelrimin altına imzamı attırdı.Madrid ise 2.yarı daha çok kapanan,alan bırakmamaya çalışan bir anlayış içindeydi.Bu aradaGuardiola Madrid kilidini açmak için ilk değişikliğini 69' da Xavi'nin yerine Alexis'i alarak yaptı ve bu değişiklik meyvesini daha ilk dakikada verdi.70. dakikada Casillas'ın müthiş kurtarışına rağmen topu tamamlayan Alexis oldu..Ancak Barcelona'nın sevinci 3 dakika sürdü ve bu gole cevabı Madrid yıldızı Ronaldo'yla verdi.Bu gol Real Madrid tarihinde bir sezonda atılan gol rekorunun 2 gol geçilmesi demekti.107 gollük rekoru Khedira'nın attığı gol kırmıştı.Ronaldo'nun ise ligde attığı 42.goldü bu.Asisti yapan Mesut'un da hakkına vermek lazım bu arada.Bu golden sonra daha baskılı oynayan taaraf golü yiyen Barcelona'nın aksine Real Madrid'di.Gol Barca'nın ritmini bozdu.Guardiola nihayet 81.dakika Tello'yu çıkarıp yerine Fabregas'ı aldı.Madrid taraftarı olarak Tello'nun sahada olması sevindirici fakat Guardiola'nın ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çektim.Sanki biraz Madrid'i küçük görmüş gibiydi..Real Madrid'i  de küçümsersen Ronaldo çakar sana Pep 'efendi'.90 dakika sonunda gülen takım 1-2 lik skorla Madrid oldu.
Lig bitimine 4 hafta kala puan farkını 7'ye çıkaran Madrid benim gözümde şampiyon olmuştur her ne kadar matematiksel olarak kesinleşmesede.
İlk cümleme başladığım  kendi deyimiyle Mourinho'ya deyinerek son cümlelerimi yazıcam.Bugün taktik açıdan Pep'in takımına doğru düzgün pozisyon vermeyen 4. takımındada şampiyon olan Mou. gerçekten mükemmel bi teknik adam.Porto'dan Chelsea'ye geldiği gün 'Ben özel bir insanım' diyen Mourinho 4. takımındada şampiyonluğunu Camp Nou'da kazanması şampiyonluğunda kendisi gibi özel bir şampiyonluk olmasını sağladı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder