29 Eylül 2014 Pazartesi

iPhone 6 ve 6 Plus telefonlarında bükülme sorunu

iPhone 6 ve iPhone 6 plus'lar satıldıktan sonra tüketici şikayetlerinde beraber gelir oldu.Hepinizin duymuş olduğunu ''iPhone 6 bükülüyor'' iddaası kulaktan kulağa dolaşmakta.Çıktığı gündne beri yoğun talep gören Apple'ın 2 yeni modeli bu iddaa'lar karşısında Apple'ın başını ciddi anlamda ağrıtıyor gibi.

Fakat iPhone'ların yaşadığı bu soruna şaşırmamak gerek çünkü oldukça ince bir yapıda telefonlar ve dış yüzeyi dayanıksız metal ile korunmakta.Bu problemlerin olması zaten imkansız değildi fakat telefonu kullanan kullanıcılardan gelen şikayetler artmaya başladıkça işin boyutuda değişti.


iPhone 6 kullanıcıları bu sorun için Twitter üzerinden bir dayanışma kampanyası başlattı bile.Bir kullanıcı ise telefonun el gücü ile nasıl büküldüğünü gösteren bir video yayınladı ve 5 günde 45 Milyon izlenim aldı.Bakalım Apple bu iddaa'lara nasıl cevap verecek.


Devamını oku...

Samsung Galaxy Note 4 kutu açılış

Samsung'un yetkili tanıtım kanalı SamsungTomorrow bekledğimiz Galaxy Note 4 kutu açılış videosunu bizler ile buluşturdu.Aşağıdaki video'da Galaxy Note 4 unboxing (kutu açılış) videosunu bulabileceksiniz.Ayrıca haberimizde Galaxy Note 4 ne zaman çıkacak sorusunun cevabıda mevcut.

Güney Kore'de lanse edilen Galaxy Note 4, 2K çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana ve 3GB RAM'e sahip. Satışa sunulacağı ülkeye göre Snapdragon 805 veya Samsung'un kendi geliştirdiği 64-bit Exynos 5433 işlemcisiyle sunulacak olan telefon, aynı zamanda Sony sensör kullanan 16MP çözünürlüğündeki yeni kamerasıyla da oldukça iddialı. Pil tarafında donanımdan ziyade yazılım seviyesinde ciddi geliştirmeler içeren telefonun fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 
Samsung Galaxy Note 4 bir değişiklik olmadığı takdirde ülkemizde 17 Ekim 2014 tarihinde satışa sunulacak.Android meraklıları için sevindirici bir diğer haber ise video'da.


Devamını oku...

Google'dan Android Hakimiyeti

Android işletim sistemi her ne kadar açık kaynak ve ücretsiz bir platform olsa da Google'ın platformu kullanan üreticilere çekirdek uygulamalarını yükleme ve bunlar için de lisans bedeli ödeme zorunluluğu getirdiği herkesin malumu. Bu nedenle kutusundan çıkan her Android cihazında önemli bir alan kaplayan pek çok Google uygulaması yerleşik olarak geliyor. 

Gelen son bilgilere göre Google, Android cihazlarında toplamda 9 olan çekirdek uygulamalarının sayısını 20'ye yükseltme amacında. Hali hazırda Play Store, Gmail, YouTube, Haritalar, Arama ve Takvim uygulamaları bu 9 uygulamanın içerisinde yer alıyor. Ekstra uygulamaların ise Kitaplar, Müzik ve Çeviri gibi ürünlerden oluşması bekleniyor. 

Uygulama sayısının haricinde Google düzen konusunda da bazı kısıtlamalar getirecek. Cihaz kutudan çıktığı anda arama çubuğunun nerede duracağı ve ana ekrandaki atanmış bir Google klasörü içerisinde çekirdek uygulamaların nasıl sıralanacağı da firma tarafından belirlenecek. 

Aslında pek çok üretici 9'dan fazla Google çekirdek uygulamasını kullanıcılara sunmaktaydı. Ancak ana ekran düzeni biraz zorlayıcı olabilir zira üreticiler kendi geliştirdikleri uygulamalarını kullanıcının ilk göz attığı ana ekran sayfalarında yer vermeyi tercih ediyor. 

Bunun yanında Google kullanıcının lehine de bazı değişiklikler planlıyor. Daha önce de gündeme gelen bu değişiklikler piyasaya çıkan her cihazın son Android sürümünü taşıması ve 18 ay boyunca güncelleme garantisi vermesi olarak belirlenmişti.  



kaynak : http://www.donanimhaber.com/



Devamını oku...

Samsung Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge karşınızda

Samsung, yeni akıllı telefonları Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge'in tanıtımını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Galaxy Note Edge! Samsung, akıllı televizyonlardan sonra şimdi de telefonların ekranını büktü. İşte önümüzdeki günlerde çok konuşulacak o iki telefon... Samsung'un Berlin'de dünyaya duyurduğu ilk akıllı telefonu Galaxy Note 4'tü. Önceki nesil telefonlara kıyasla kenarlarını çevreleyen metal şeritleriyle dikkat çeken cihaz, Galaxy Alpha ile de benzerlik gösteriyor.



Samsung vs Apple yarışında kimin önde olduğunu bilmiyoruz fakat Samsung bu savaşı kolay kolay bırakmayacak gibi.Apple'ın şuan yeni çıkardığı iPhone 6 ile başı dertte olsada buna karşı bir atak yapması beklenebilir.


Devamını oku...

Windows 9 iptal mi oldu?

''Windows 9'' satışa çıkmadan iptal olabilir...Nedeni haberimizde yazmakta.

Uzun zamandır dilden dile dolaşan Windows 9 söylentileri, Reuters'den gelen bir açıklamaya göre, Salı günü ürünün kendini göstermesi ile bir sonuca ulaşacak. Kod adıyla Threshold olarak bilinen yeni Windows hakkında, özellikle de ismi hakkında henüz Microsoft'tan herhangi bir resmi açıklama gelmemiş olmasına rağmen, Reuters ürünün Salı günü ortaya çıkacağı konusunda bir hayli emin.
Site tarafından konu hakkında uzun bir rapor yayınlanmış durumda ve verilen bilgilerin arasında yeni işletim sisteminin adıyla ilgili olan iddia bir hayli dikkat çekici. "Son birkaç yıldır firma içerisinde Threshold olarak anılan, son kullanıcılar tarafındansa Windows 9 olarak isimlendirilen işletim sistemi, Microsoft'un kendini yenileme projesi altında kimsenin beklemediği yeni bir isme kavuşabilir ya da tüm işletim sistemleri sadece Windows olarak anılabilir." Başka bir deyişle, herkesin beklediği Windows 9 ismi gerçek olmayabilir.
Firmanın 1985 lından beri kullandığı Windows ismini tamamen ortadan kaldırması beklenmiyor. Zira tüm dünyada tanınan ve marka haline gelmiş bir ismi tek seferde silmek sanıyoruz kimsenin işine gelmeyecektir. Diğer taraftan Windows ürünlerini tek bir isim altında toplama mekaniğinin daha olası olduğunu varsaymaktayız. Son yıllarda ortaya çıkan Windows, Windows RT ve Windows Phone gibi birbirinden farklı isimler, özellikle genel geçer son kullanıcının ziyadesiyle kafasını karıştırmakta. Ayrıca vakti zamanında üretilen ve kötü şöhrete sahip olan Windows ME ve Windows Vista gibi isimler de yenilenen "Windows" adı altında eriyip gidebilecekler.
Tabi bu isim değişikliğinin gerçekten olup olmayacağını, Salı günü görmeyi bekliyoruz. Bakalım Microsoft ne gibi radikal kararlar ile karşımıza çıkacak
Devamını oku...

28 Eylül 2014 Pazar

TTNET Yandex Reklamından Kurtulma!

TTNET Yandex Reklamından Kurtulma!

Son günlerde hemen hemen her TTnet kullanıcısının bir konuda şikayeti var. TTnet Yandex reklamı. Her internet kesildiğinde yada son günlerde rastgele olarak çıkan bu reklam TTnet’in DNS adresinize sizden izinsiz müdahalesiyle gerçekleşiyor. Buna da DNS hijacking deniyor internet dilinde.

Çözüm Yolu 1 ;

“TTnet müşteri hizmetlerine yardırın.”
444 0 375 ‘i arayarak sakin ve kararlı bir tavırla reklamı görmek istemediğinizi ve sitenin adresini belirterek engellenmesi gerektiğini söyleyin. İleri düzeyde kıl birine denk gelmediyseniz sorununuzu çözecektir.

 Çözüm Yolu 2 ;

“Host dosyanızdan siteyi engelleyin.”
1- Not Defteri uygulamasını çalıştırın.(Win + Q ile çıkan arama kısmına Not yazarsanız gelir.)
2- Not defteri açıldıktan sonra CTRL+O tuş kombinasyonunu yapın.
3- Açılan penceredeki gezinti çubuğuna bu adresi yapıştırın. C:\Windows\System32\drivers\etc
4- Host dosyasını görebilmek için sol alt köşedeki dosya türünü “Tüm Dosyalar” olarak değiştirin.
5- Host dosyası karşınıza çıkacak. Çift tıklayın.
6- Karşınıza yazılar ile dolu karışık bir ekran gelecek. Bu yazıya resimdeki işaretlenmiş yerdeki satırı aynen yazın ve kaydedin.

Çözüm Yolu 3 ;

“DNS adresini reklam veren şirket Yandex DNS ile değiştirmek.”
Uzun uzadıya DNS adresini nasıl değiştirmemiz gerektiğini anlatmama gerek yoktur herhalde diye düşünüyorum.
Yandex DNS adresleri aşağıdaki resimde gösterilmektedir.

Çözüm Yolu 4 

“Tarayıcı eklentileri ile engelleme.”
Opera için yerleşik çözüm: http://www.youtube.com/watch?v=eNKXi3fVcdE


Bunlar sayesinde TTnet'in uyguladığı bu çirkin reklam politikasından kurtulabilrsiniz.Yandex insanların gözüne TTnet sayesinde zor bu reklamı sokunca ne oluyor,o konudada yorumu size bırakıyoruz.İyi günler.
Devamını oku...

iPhone 6 satışları durdurulamıyor!

Yeni iPhone modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus  akıllı telefon piyasasını alt üst etmiş durumda. İşte Apple tarafından açıklanan satış rakamları. 

Apple için iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışları mükemmel gidiyor. Dün yapılan açıklamaya göre yeni modellerin satışa çıktığı ilk hafta sonunda yeni bir rekor satış rakamına imza atmış durumda. Açıklanan rakam ise 10 milyon.
Evet Apple tek bir hafta sonunda 10 milyon adet iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışı gerçekleştirdi. Oldukça yüksek görünen bu rekor rakam aslında o kadar da fazla değil. Çünkü Geçtiğimiz yılın iPhone 5S ve iPhone 5C satışlarına baktığımızda bu rakamın 9 milyon olduğunu görüyoruz.

Henüz tüm ülkelerde satılmıyor olmasına rağmen;

Fakat yeni iPhone’lar henüz tüm ülkelerde satışa sunulmuş değil. Şu anda sadece ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Porto Riko, Singapur ve İngiltere üzerinde satılan yeni modeller, 26 Eylül’den itibaren Türkiye, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, Isle of Man, İtalya, Liechtenstein, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa çıkacak.
Devamını oku...