6 Mart 2012 Salı

iPad HD geliyor,detaylar,çıkış tarihi

Apple iPad'in yeni sürümünü yarınki toplantısında tanıtacak.Herkez yeni çıkacak ürünün adını iPad 3 diye düşünürken ortadaki son iddaa gündemde yer buldu.Yeni ürünün ismi iPad 3 değil,iPad HD olacak gibi gözüküyor.iPad HD ne zaman çıkacak,özellikleri ne gibi soruları aşağıdaki paylaştığım yazı dizisinde bulabilirsiniz.Merakla beklenen yeni iPad yine kullanıcıları kendine hayran bıracak gibi.

Bir iPad Hikayesi...

Apple'ın kendi işletim sistemi "ios"u kullanan ve kullanıcıların diledikleri uygulamayı Apple Store online yazılım mağazasından indirebilmesine imkan sağlayan bir ürün olarak tüketicilerin karşısına çıktı. Yarın, yeni iPad tanıtılacak. Birçok kişi, yeni tabletin iPad3 ismini taşıyacağını düşünüyor. Ancak ortaya atılan yeni bir iddia mevcut... İşte iPad'in iki yıl önce öne başlayan başarı öyküsü. 250 mm genişliğindeki, Wi-Fi ve 3G özellikleri barındıran, 10 saat batarya ömrüne sahip iPad, tanıtımın ardından bazı analistlerin “ne kadar gerekli olduğuna yönelik” eleştirilerine maruz kaldı. Yaklaşık üç ay sonra, 3 Nisan 2010’da Wi-Fi versiyonu piyasaya sürülen iPad, eleştirmenlerin ebediyen sessizliğe gömülmesine neden olacak bir başarıya imza attı.

iPad, ilk beş günde ABD’de 450 bin sattı, iTunes’da 3,5 milyon iPad uygulaması indirildi. Apple, beklentileri fazlasıyla karşılayan başlangıcın ardından, 30 Nisan günü iPad’in 3G+Wi-Fi versiyonunu da piyasaya sürdü. iPad satış rakamları 3 Mayıs 2010’da bir milyona, 1 Eylül 2010’da ise 7,5 milyona ulaştı. Apple’ın başarısı o denli büyüktü ki, elektronik üreticileri aniden gelen bu devrim karşısında şaşkınlığa uğradı. ABD’li perakendecilerden BestBuy, 17 Eylül’de yayımladığı raporda, ABD genelindeki diz üstü bilgisayar satışlarının yüzde 50 azaldığını duyurdu. Bilgisayar ve yazılım dünyası, acilen geleneksel temelleri değiştirerek Apple’ın başlattığı devrime ayak uydurmalıydı.

iPad, tanıtılmasından bir yıl sonra, Ocak 2011’de dünya genelinde yaklaşık 15 milyon satış rakamına ulaştı. iPad’in Apple’ a getirdiği kazanç ise bir milyar dolardı.

Steve Jobs, 2 Mart 2011’de San Francisco’da yeni iPad’i tanıtmak için yeniden basının karşısına çıktı. Tüketicinin onayını alan iPad, bu kez beklentileri daha üst bir seviyeye taşımak için geliyordu. İşlemcisi güçlenen ve RAM’i artırılan iPad2, her ne kadar mega pikseli düşük olsa da hem önünde hem de arkasında iki kameraya kavuştu. 11 Mart’ta piyasaya sürülen iPad2, Reuters’ın verdiği bilgiye göre ilk haftasında yaklaşık bir milyon sattı. iPad, 28 günde bir milyon rakamına ulaşmıştı.

iPad2, sunduğu kalitenin yanında Apple’ın sahip olduğu geniş perakende ağı ve piyasada rakipsiz olması sayesinde tablet bilgisayar piyasasını silip süpürdü. Apple’a karşı durmayı deneyen ilk şirketlerden biri, BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM) oldu. RIM, Eylül 2010’da PlayBook tabletini kamuoyuna tanıttı. Playbook, Nisan 2011’de piyasaya sürülecekti ancak bu tarih bir ay ertelendi. Bunun nedeni olarak dokunmatik panel üreticileri bulmanın zorluğu gösterildi. Ancak DigiTimes sitesine göre, ertelemenin arkasındaki asıl neden farklıydı: iPad’in inanılmaz satış başarısı. Fotoğrafta, 22 Nisan 2011’de 22 ülkede satışa sunulan iPad’in Almanya’daki bir mağazasında oluşturduğu kuyruk görünüyor.

Öyle ki, Ağustos 2010’da Technologizer sitesi, aralarında Asus, Cisco, Dell ve HP gibi markalarında yer aldığı 32 elektronik üreticisinin iPad’e rakip olacak tabletleri piyasaya sürmeye hazırlandığını öne sürdü. Ancak bu beklenti gerçekleşmediği gibi, rakipsizliğini sürdüren iPad, birçok rakibinin adının bile duyulmayacağı bir nüfuz elde etti.InfographicsShowcase araştırma sitesine göre, piyasaya sürüldüğü ilk yıl iPad’i tercih edilmesinde dört faktör etkili oldu: Marka ismi (yüzde 28), iPad’in kolay bulunması (yüzde 40), tüketiciye ‘hava katması’ (yüzde 42) ve eğlence (yüzde 56).

Apple’ın rakipsiz olduğu 2010’un ardından, 2011’de sadece dört marka tablet bilgisayar piyasasında iPad’e karşı tutunabildi: Amazon (Kindle Fire), Samsung (Galaxy 10.1), Barnes&Noble (NookTablet) ve Çinli elektronik üreticisi ZTE.

Tablet bilgisayar piyasası, Ocak 2010’dan bu yana geçen iki yılın ardından rekabetçi bir havaya büründü. Birçok başarılı elektronik üreticisi, tablet bilgisayarlarını Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2012’de tanıttı. Şimdi sıra, San Francisco Yerba Buena Sanat Merkezi’nde yarın yapılacak tanıtımda
.
Geçtiğimiz ay arka paneline ait fotoğrafların piyasaya sızdırıldığı yeni ipad hakkında sayısız spekülasyon mevcut. En güncellerine göre, yeni Apple tabletinin adı “iPad HD” olacak. Aynı zamanda, iPhone 4s ve 3GS modellerinden yola çıkarak, Apple’ın tablet bilgisayarında da bir “S” versiyonu başlatabileceği de söylentiler arasında.

CNET, iPad HD’nin en kaliteli yüksek çözünürlük kalitesi sunan Retina Display özelliğine sahip olduğunu öne sürerken, VentureBeat, tabletin A6 işlemcisini bir kenara bırakıp, A5 çipi kullanacağını iddia etti.

Gizmodo sitesi, akseuar üreticisi Griffin ve Belkin’den aldığı ‘adı bilinmeyen’ ürün bilgilerine göre, 2048 x 1536 ekran çözünürlüğü iddiasını ortaya attı. Ancak bu herhangi bir masaüstü bilgisayar veya başka bir tablet için geçerli olabilir. Gizmodo, aynı kaynakların, “çok sayıda iPadHD yazılı kutu bulunduğu” bilgisini verdiğini de iletti. Midgadget ve Repair Labs siteleri yeni iPad’in eskisinden daha büyük olacağını öne süren fotoğraflar yayımlarken, Mashable yazarı Chris Taylor, dün önemli bir kaynaktan aldığı bilgiye dayanarak, “iPad3’ü unutun, iPad HD” geliyor” yorumunu yaptı ve yeni iPad'in HD ismini alacağı iddiası güçlendi.

Bu kadar derine inmeye gerek olmadan neredeyse emin olduğumuz detaylar da var: Yeni iPad daha iyi bir görüntüye sahip olacak, LTE özelliği (hızlı kablosuz veri transferi) bulunacak, daha güçlü bir işlemci taşıyacak, Siri sesli yönlendirme asistanı bulunacak. Ancak Gorilla Glass ekran koruyucu özelliğe sahip olmayacağı söyleniyor. Son olarak, yeni iPad’i Apple’ın yeni CEO’su Tim Cook tanıtacak.

Apple Insider, bu hafta içinde Apple’ın Çin’deki fabrikalarından “devasa” bir kargo teslim alacağını öğrendi. Bu da yeni nesil iPad’in gelişine işaret eden bir gelişme olabilir...


yazı dizisi; ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder