3 Mart 2012 Cumartesi

Robin Hood değil, Robin Van Persie!

İngiltere Premier League'de 27. hafta maçında Liverpool ile Arsenal, Anfield Road'da karşı karşıya geldi. Mücadeleye Arsenal kalecisi Wojciech Szczesny'nin kurtarışları ile Van Persie'nin golleri damga vurdu.


İngiltere Premier League'de 27. haftanın en önemli maçında Liverpool ile Arsenal Anfield Road'da kozlarını paylaştı. Şampiyonlar Ligi potasını girmek için büyük bir kapışma içerisine giren iki takımın kapışmasından zaferle ayrılan taraf 2-1'lik skorla Arsenal oldu. 
Liverpool karşısında maçın başından sonuna kadar mahkum bir futbol sergilemesine rağmen, 'süper kahramanı' Robbien van Persie'nin 31. ve 92. dakikalarda devreye girmesinin ardından karşılaşmanın uzatma dakikalarında tabeladaki skoru kendi lehine çevirmeyi başaran Arsenal, Anfield Road sakinlerinin haftasonu tatili adeta zehir etti. Koscielny'nin 23. dakikada kendi kalesine attığı gol Liverpool için yeterli olmadı.


KIRILMA ANI
Liverpool'da Kuyt'un karşılaşmanın 19. dakikasında kaçırdığı penaltı ve 61. dakikasında Kelly'in boş kaleye meşin yuvarlağı gönderememesi büyük kapışmanın kırılma anları oldu. Arsenal'in kalecisi Wojciech Szczesny'nin karşılaşmadaki kurtarışları büyük alkış aldı. Liverpool bu sezon evinde ilk kez mağlup olurken, Van Persie de Anfield'da ilk defa gol sevinci yaşadı Bu sonucun ardından Liverpool 39 puanda kalırken, Arsenal ise 49 puana ulaştı. Ligde gelecek hafta Liverpool deplasmanda Sunderland ile karşılaşacak. Arsenal ise sahasında Newcastle United'ı konuk edecek.


BENİM ADIM VAN PERSIE!
Mücadelenin hakemi Halsey'in maça 8 dakika ilave etmesi, Liverpool - Arsenal kapışmasının 1-1'lik eşitlik ile sona erebilme ihtimalini biraz da olsa zayıflattı! Anfield Road tribünleri, Liverpool'un bu 8 dakikaya bir gol sıkıştırmasını beklerken; sürpriz hamle Robbien van Persie'den geldi... Dakikalar 92'yi gösterdiğinde sahneye çıkan van Persie, sağ kanattan gelen ortaya sol çaprazdan düzgün bir vuruş yaparak kaleci Reina'yı mağlup etti ve Anfield'da büyük bir şok yarattı! Kalan dakikalar, Liverpool'un beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma Arsenal'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder