30 Nisan 2012 Pazartesi

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan Önemli Açıklama



Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün açıkladığı kararlar, kamuoyu vicdanında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararlar Türk kamuoyunun zekâsıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir.
TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir.
Başından itibaren Galatasaray’ı  şike çamuruna bulaştırma çabası  ve  “bu sürece Galatasaray’ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız” zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır.
Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir. 
Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır.
27 Ocak tarihli TFF Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla alınan 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararının hiçe sayılmış olması etik kuralların ne denli benimsendiğinin açık bir göstergesi olup, en üst organı olan Genel Kurul kararının aksine hareket etmekle TFF yönetimi daha da ağır maddi ve manevi sorumluluklar almış ve ülke futbolu adına çok büyük riskler altına sokulmuştur.
Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz : Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiç bir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına  kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur.  Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin “halı altına süpürülmesinden” başka bir sonuç doğurmamıştır. 
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır. 


Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
Devamını oku...

16 kulüp PFDK'ya, düşme yerine puan silme

Futbol Federasyonu, 22 maçla ilgili dört büyükler dahil 16 kulübü PFDK'ya sevk etti. Başkan Demirören, 58. maddenin değiştirilerek puan silme cezasının eklendiğini söyledi.

Futbolda aylardır devam eden süreçle ilgili en kritik karar açıklandı.
Basın toplantısı düzenleyen Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören şike girişiminin sahaya yansımadığını belirtti ve 58. maddenin değiştirildiğini açıkladı.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dahil toplam 16 kulüp PFDK'ya sevk edildi. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan sadece Gaziantepspor ile Bursaspor PFDK'ya sevk edilmeyen kulüpler oldu.
Demirören açıklamasında şunları söyledi: "Ülkemizde adı bahis sahtekarlığı olsun olmasın, futbolun her türlü spekülasyondan uzak tutulması tartışmasız önceliğimizdir. İddialar içinde bahse ilişkin hiçbir unsur yoktur. Etik Kurulu da bu yönde bir bulgu bulmadı. TFF'nin taviz vermesi hiçbir koşulda düşünülemez. 6222 sayılı yasanan şike yasası olarak anılması en büyük üzüntülerimizden biridir. Disiplin yargısı ile genel yargının soruşturma teknikleri farklıdır. Devam etmekte olan dava bulunduğu halde futbol ailesi kendi disiplin sürecini en hızlı şekilde tamamlamak zorundadır. Karar aşamasına çok yaklaşıldı.
Etik Kurulu çalışmasını iki kısma ayırmış, Süper Lig yönünden incelemesini tamamladı. Yönetim Kurulu üç gün boyuna bu raporu inceledi. 22 maçla ilgili kulüpleri PFDK'ya sevk etme kararı alındı. Bunun sebebi bağımsız karar organlarını kısıtlamamak, kulüplere yargısal aklanma imkanı tanımaktır. Kulüpler bu aşamada suçlu değildir. Futbolu futbol yapan değerlere müdahale çabalarının, bu değerlere zarar verecek noktaya ulaşmadığının ve hiçbir şekilde sahaya yansımadığının belirlenmesi en sevindirici noktadır. Disiplin yaptırımlarının öncelikli hedefi bir bütün olarak Türk futbolunun tehditlerden korunması ve caydırıcılıktır.
Disiplin yaptırımlarının ağırlığı tartışılıyor. Yaptırımlar teşebbüs halleri açısından ağır bulunmaktadır. 58. maddenin şiddetli olması bir ölçüde anlaşılabilir. Yasayla öngörülen yaptırımlar yürürlüğe girerken bu maddeye daha fazla ihtiyacımız kalmadığı belirtilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıydı. Bu orantısızlığın giderilmesi en ideal zaman derhal, şimdi. Yanlıştan dönmek erdemdir. Önemli olan Türk futbolunun menfaatleri. Amacımız orantısız cezaları orantılı hale getirmek, ailenin bütünü korumak. Kabul ettiğimiz değişiklikler UEFA mevzuatları dikkate alınarak belirlendi. Şike ve teşvik pirimi sert şekilde cezalandırılmaktadır. Şike girişimi sahaya yansımamıştır. Olayların, Türkiye'de futbol sahalarına yansımadığına inanarak, Etik Kurulu'nun raporunun da bu şekilde olması elimizi rahatlatan unsurdur. 58. maddeye puan silme cezası eklendi. Madde bugün itibariyle değişmiştir."
'UEFA KURULLARIN KARAR VERMESİNİ İSTEDİ'
"UEFA'nın bizden istediği şey kurulların karar vermesi" diyen Demirören, Disiplin Kurulu'nun vereceği kararı görmek gerektiğini söyledi.
'FENERBAHÇE'NİN KENDİ KARARI'
Fenerbahçe'nin CAS'taki davayı çekmesiyle ilgili konuşan Demirören, "Fenerbahçe camiasının kendi iradesiyle verdiği bir karardır. Biz davalı kurumduk, böyle bir şeyi teklif etmek olmaz" dedi.
'KARARIN ALINDIĞI SEZON UYGULANACAK'
Cezaların ne zaman uygulanacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan TFF Başkanı, "Benim bildiğim kadarıyla karar alındığı tarihte uygulanan sezon" diye konuştu.
Demirören, PFDK'nın 48 saat içinde savunma alıp karar vermek zorunda olduğunu belirtti.
HANGİ KULÜPLER PFDK'YA SEVK EDİLDİ?
PFDK'ya sevk edilen 16 kulübün tamamı şöyle: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Karabükspor, Manisaspor, Medical Park Antalyaspor, İstanbul BB, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Sivasspor, Bucaspor, Konyaspor, Kasımpaşa.
Etik Kurulu, şike soruşturmasıyla ilgili hazırladığı raporu geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'na göndermişti. Raporda, şike ve teşvik şüphesinin olup olmadığı konusunda kanaat oluştuğu, ancak bazı maçlarda yeterli kanıta ulaşılamadığı yer alıyor.
TFF Yönetim Kurulu Üyeleri hafta sonu Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi Gloria Golf Otel'de şike ve teşvik soruşturmasını değerlendirmek üzere bir araya gelerek 700 sayfalık raporu kamp boyunca incelemişti.
Görüldüğü üzere tff yönetimi fenerbahçesini korumak için elinden geleni yapmaktadır.şikenin sahaya yansımadığı gibi gülünç ve ölçümü elde olmayan ifadeler yıldırım demirörenin acizliğinin göstergesidir.madem sahaya yansımadı neden 58i değiştirdin yıldırım efendi ? diye sormazlar mı tüpçü patronuna.maalesef futbol böyle kişiler tarafından bariz şekilde taraflı olarak yönetiliyor ve gelecek 10 belki de 20 yıla uzanacak zararlar bizi bekliyor.bundan gayrı türk futbolu iflak olmaz düzeye gelmiştir.
Devamını oku...

28 Nisan 2012 Cumartesi

Redhack saldırdı,TTNET interneti kesti

Dün gece TTNet üzerinden internete bağlanan kullanıcılar, yaklaşık 2 saat boyunca ağa erişimlerinin olmadığını gördüler. Uzun süre müşteri hizmetleri servisine de telefonla ulaşılamadı. Kesintinin nedeni ise, bugün RedHack'in yaptığı açıklamayla anlaşıldı.
Kızıl Hackerlar, "Değerli dostlarımıza, özgürlükçü aydın insanlara, ezilen cefakar fedakar halkımıza" başlığıyla yayınladığı açıklamada, bir süre önce kendilerine destek videosu yayınlayan Anonymous'un 27 Nisan tarihinde Türkiye'deki kimi devlet kurumlarının sitelerine saldırı yapacaklarını bildiklerini belirtirlerken, "27 Nisan 2012 tarihiyle, TTNet başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay vb birçok önemli kuruluşa Anonymous, RedHack, DGVirus, AnarcyCrew olarak ataklar düzenlenmiştir" dedi.

Bu sitelerden Emniyet Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı'nınkilerin Anonymous tarafından çökertildiğini söyleyen RedHack, sorunu çözemeyen TİB yetkililerinin çareyi yurtdışına çıkışları kapatmakta bulduğunu belirtti. Ancak RedHack'e göre esas olay bundan sonra başladı:

"Fakat bu taktiği bilen daha önce gören RedHack olayı TR içinden şekillendirmiş, Yurtdışına kapalı olan serverlara (Türkiye içinden) çeşitli bilgisayarlardan DDOS yaparak dikkatlerini bir yöne çekmiş, onlar bununla uğraşırken ana sistemlerine, DNS sunucularına kadar sizilmiştir. Bu sızma ve saldırılarla baş edemeyenler neye uğradıklarını şaşırarak beklenmedik bu saldırı karşısında, sistemi kapatmakta, ADSL'ler başta olmak üzere birçok (TTNet'e ait) sistemin 'fişini çekmek' zorunda kalmışlardır."

TÜBİTAK'a yapılan çağrı yerine mi getirildi?
Açıklamada, saldırıların gelmesini bekleyen TİB ve TÜBİTAK'ın, iki gün önce kurumlara gönderdikleri "şifrelerinizi değiştirin, saldırı gelebilir" uyarısının ardından TÜBİTAK'a yaptıkları "fişi çekin ve bizi bekleyin" çağrısına değinen RedHack, iki saat boyunca internetin kesilmesi ve sabah saatlerinde dahi hala sıkıntılar yaşanmasının TTNet tarafından "teknik arıza" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Eylemin nedenleri
RedHack, dün akşam yapılan saldırıların nedenlerini ise şöyle açıkladı:

    "1- Playstation ve chat geyikleri delil olarak alınarak tutuklanan ve RedHack eylemleriyle bağlantıları olmayan biri 17 yasında 7 gencin 'derhal' serbest bırakılmasını istemek! RedHack'e 'terör örgütü' muamelesi yapılarak peşine İnterpol'ün bile takılmasının RedHack'ı yıldıramayacağını göstermek, ayrıca 'biz burdaysak tutukladıklarınız kim'? diye sormak.
    2- Anonymous'un bizle dayanışma eylemine içeriden destek vererek dostlarımızı yalnız bırakmamak, Anonymous'un dayanışmasından mutluluk duyduğumuzu göstermek.
    3- Yaklaşan 1 Mayıs'ı sanki "kendi işçi sınıfına vermiş" gibi "sömürge valisi" edasıyla ona buna "dayılanan" AKP hükümetine ve onun valisine dikkat çekerek, halkımızı işçi kardeşlerini sahiplenmeye çağırmak.
    4- Adil kota vb uygulamalarla "düşük hızda" internet ile kullanıcıyı sömüren, zenginlere daha iyiulaşım sağlarken durumu iyi olmayanlara çok yavaş interneti fahiş fiyata satan TTNET'i protesto etmek.
    5- Pensilvanya İmamı'nın ve ordusunun 'yenilmez' 'her şeye kadir' olmadıklarını halkımıza göstermek 'cesaret gayri' demek ;)
    6- Eğlenmek ;)"

'Burayı dua ile yönetemiyorlar'
Açıklamada kendilerini hafife aldıklarını, ancak yetkililere "burayı dua ile yönetemeyeceklerini gösterdiklerini" belirten RedHack, saldırı neticesinde internetin kesilmesiyle ilgili olarak da, "Kızanlar oldu biliyoruz ama NET’i keseceklerini düşünmedik. Tekrardan bilgi özgürlüğünü az da olsa 'bilgi özgürlüğü' için kısıtladıysak affola.. Bu eylemimiz daha özgür ve parasız bir internetin gelişi için bir başlangıç olacağını umuyoruz.. Talebimiz biran önce TTNet'in yapılan bu 'fis çekme' olayından dolayı kullanıcılara 'uyuyun' demek yerine yabancı ülkelerdeki gibi bir güzellik yapması, hatta 'adil net' gibi 'kazıkçı' uygulamaları kaldırarak 'her vatandaş' için hızlı ınternet hizmeti getirerek halkı soymayı BIRAKMASIDIR." denildi.

"Korkmayın, bir avuç insan bu komprodorları bu hale getirdiyse, hepimiz ne yapabiliriz bir düşünün?" diyen RedHack, açıklamayı "Zafere kadar sosyalizm!" sloganıyla bitirdi.
Devamını oku...

23 Nisan 2012 Pazartesi

Apple ve Samsung uzlaşma arayacak


Apple ve Samsung California bir mahkemede görülen patent anlaşmazlıklarını çözmek amacıyla görüşmeyi kabul ettiler.
Bu görüşme Amerikalı yargıcın şirketleri bir hakim başkanlığında uzlaşma konferansına çağırması üzerine yapılıyor.
İki şirket birbirine akıllı telefonlar ve tablet PC'lerde kullanılan teknoloji ile ilgili olarak patent davası açmıştı.
Samsung ve Apple arasında başka ülkelerde de patent davaları var.
Samsung BBC'ye e posta ile gönderdiği açıklamada "Samsung ve Apple bir hakim başkanlığında uzlaşma konferansına katılmayı kabul etmişlerdir" dedi.
Yapılan açıklamaya göre uzlaşma konferansı 90 gün içinde yapılacak ve iki şirketin de yönetim kurulu başkanları ve genel müşavirleri hazır bulunacak.
Akıllı telefon ve tablet PC teknoloji sektöründe piyasası en hızlı büyüyen alanlar.
Apple bu konuda iPhone ve iPad ile başlangıç avantajını elde etti. Ama Samsung Galaxy serisi gibi yeni ürünleri çıkararak piyasadaki payını genişletmeye başladı.
Yorumcular büyük kar potansiyeli olar bu piyasada şirketlerin patent hakkı davalarıyla rekabeti engellemeye çalıştığını yani patentin bir tür silaha dönüştüğünü söylüyorlar.


Devamını oku...

21 Nisan 2012 Cumartesi

Özel İnsan'dan Özel Şampiyonluk !



Bu El Clasico'nun farkı Mourinho'nun daha önceki maçlara nazaran Barcelona'ya önlem alarak değil,normal bir lig maçına çıkıyormuş gibi bir anlayış ortaya koymasıydı.İleri 4'lüsü (Benzema,Ronaldo,Mesut,Di Maria) sürekli pres yaparak Barça'nın defanstan pas yaparak çıkmasını engellemeye çalıştı.Duran toplardadaki boy avantajını daha ilk kornerlerde hissettiren Madrid golü de yine bir kornerden Pepe'nin kafasıyla sektirdiği topta Puyol'dan beklenmeyecek bi hatayla topu uzaklaştıramaması ve Khedira'nın araya girip golü atmasıyla buldu.Golden sonra direnci artan R.Madrid 25. dakikada Xavi'nin pozisyonu dışında pozisyon vermedi ilk yarı itibariyle.Barça ise klasik oyununu,yüksek pas yüzdeli oyununu,yaratıcı oyuncularını kullanmaya çalıştı ama Madrid defannsı kilidini açamadı.İlk 45 dakika bu şekilde son buldu.
2. yarıda Barca'da sırıtan isimler Tello ve Thiago'ydu.Bu 2 genç zaten bu derbi için çok tecrübesiz ve yetersizdi bence.Ki 55. dakika bu 2 oyucudan Thiago'nun pasında topla buluşan Tello o kadar kötü vurdu ki söyledikelrimin altına imzamı attırdı.Madrid ise 2.yarı daha çok kapanan,alan bırakmamaya çalışan bir anlayış içindeydi.Bu aradaGuardiola Madrid kilidini açmak için ilk değişikliğini 69' da Xavi'nin yerine Alexis'i alarak yaptı ve bu değişiklik meyvesini daha ilk dakikada verdi.70. dakikada Casillas'ın müthiş kurtarışına rağmen topu tamamlayan Alexis oldu..Ancak Barcelona'nın sevinci 3 dakika sürdü ve bu gole cevabı Madrid yıldızı Ronaldo'yla verdi.Bu gol Real Madrid tarihinde bir sezonda atılan gol rekorunun 2 gol geçilmesi demekti.107 gollük rekoru Khedira'nın attığı gol kırmıştı.Ronaldo'nun ise ligde attığı 42.goldü bu.Asisti yapan Mesut'un da hakkına vermek lazım bu arada.Bu golden sonra daha baskılı oynayan taaraf golü yiyen Barcelona'nın aksine Real Madrid'di.Gol Barca'nın ritmini bozdu.Guardiola nihayet 81.dakika Tello'yu çıkarıp yerine Fabregas'ı aldı.Madrid taraftarı olarak Tello'nun sahada olması sevindirici fakat Guardiola'nın ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çektim.Sanki biraz Madrid'i küçük görmüş gibiydi..Real Madrid'i  de küçümsersen Ronaldo çakar sana Pep 'efendi'.90 dakika sonunda gülen takım 1-2 lik skorla Madrid oldu.
Lig bitimine 4 hafta kala puan farkını 7'ye çıkaran Madrid benim gözümde şampiyon olmuştur her ne kadar matematiksel olarak kesinleşmesede.
İlk cümleme başladığım  kendi deyimiyle Mourinho'ya deyinerek son cümlelerimi yazıcam.Bugün taktik açıdan Pep'in takımına doğru düzgün pozisyon vermeyen 4. takımındada şampiyon olan Mou. gerçekten mükemmel bi teknik adam.Porto'dan Chelsea'ye geldiği gün 'Ben özel bir insanım' diyen Mourinho 4. takımındada şampiyonluğunu Camp Nou'da kazanması şampiyonluğunda kendisi gibi özel bir şampiyonluk olmasını sağladı.



Devamını oku...

İmparator KLOOP !

Borussia Dortmund geçen sene olduğu gibi bu senede şampiyonluğunu bitime 2 hafta kala Mönchengladbach'ı yenerek garantiledi.Geçen sen kimilerine göre tesadüf olan başarıyı tekrar yaşatan futbolcular ve teknik patronları Jürgen Kloop gerçekten övgüye değer gelişmeler gösterdiler bu yıl.Lige Kötü başlamalarına rağmen,takımın beyni aynı zamanda da kaptanı olan Nuri Şahin'i Real Madrid'e göndermelerine rağmen çabuk toparlandılar ve mükemmel bir zafer daha yaşattılar taraftarlarına.
Ben bu başarıda büyük pay sahibi olduğunu düşündüğüm Jürgen Kloop'a ayrı bir parantez açmak isterim.Tabi ki onu Mainz takımında fazlada başarılı olmamasına rağmen takımın başına getiren ve ona güvenen Dortmund yöneticilerinide kutlamak gerekir.Kloop'a dönecek olursak; bu kendıne has karakteriyle herkes tarafından sevilen (tahminimce) teknik adamın kariyeri şu şekilde gelişmiş:
1967'de Stuttgart da doğmuş
Futbola amatör olarak SV Glatten takımında başlamış
TuS Ergenzingen'de profesyonel olmuş
Mainz'a gelmeden önce Eintracht FrankfurtRot-Weiss Frankfurt gibi takımlarda oynamış


Daha sonra Mainz'a giden Kloop burda ilk forvet mevkiisinde oynamış daha sonra defansta oynamaya başlamış.Jürgen Klopp, takımıyla son maçına çıktıktan sonra, Eckhard Krautzun'un yerine takımın başına getirilmiş.
Bunlar işin vikipedi tarafı.Artık gelelim Dormund'a.Genç teknik adam Dortmund'un başına gelir gelmez eski öğrencileri Neven Subotic ve Mohammed Zidan'ı transfer etti.Kloop yönetimindeki ilk sezonunda avrupa kupalarına katılmayan Dormund buna rağmen teknik adamının sözleşmesini uzatmıştır ki burda yine yönetimin ne kadar doğru ve sabırlı olduğunu görüyoruz.Ülkemizde ender hatta hiç rastlanmayacak olayları bunlar.Bu sözleşme uzatmayla beraber Dortmund eski avrupa devi imajına dönüş sinyalleri vermeye başladı.Bende bir Dormund taraftarı olarak heyecanlanmaya başladım.Bu sezonda ilk yarıyı rekor puanla (rekor:Bayern Münih'in 2005-06 sezonunda elde ettiği 44 puanlık ligin ilk yarı rekoru) kıl payı bitiremeyen Dortmund'un başarısı tabiki büyük avrupa kulüplerinin gözünden kaçmadı ve Liverpool'un Kloop'u istediği haberleri gündemi meşgul etmeye başladı.Yönetim ve taraftarların kendisine güvenini boşa çıkarmayan taraftarın deyimiyle İMPARATOR KLOOP söylentileri yalanlayarak herkesin yüreğine su serpti ve Borussia Dortmund'un başında geçirdiği 2.sezonunda mutlu sona ulaştı.Klopp'un takımının başında çıktığı 100. resmi maç olan 32. haftadaki 2-0 kazanılan Nürnberg maçında Vestfalya temsilcisi sekiz yıl aradan sonra şampiyonluk yaşadı.
Bu senede oynadığı akıcı futbol ve yarattığı yeni yıldızlarla şampiyon olan Dormund başarısını kanıtladı.Bu yaz kapısının çok çalınacağını düşündüğüm şampiyon birçok yıldız oyuncusunu elinde tutmaya çalışacak.Maria Götze,Lukas Barrios,Lewandovski,Kagawa gibi değerleri gün yüzüne çıkaran Kloop önlemini bi nebze almış gibi görünüyor.Çünkü devre arasında Mönchengladbach'ın yıldız oyuncusu Marko Reus'u yeni sezon için kadrolarına katmaları yanı sıra takımın büyük kulüplerin gözdesi haline gelen genç oyuncusu Götze'nin de sözleşmesini uzattılar.
Bi parantezde büyük Dortmund taraftarına.Stadları Signal Iduna'yı her maç %100 dolduran taraftarın payı şampiyonlukta büyük etken oldu.Artık onların beklentisi avrupa kupalarında başarı ve yeni sezondada Bundesliga şampiyomluğu!
Yazımı tarafrarlar gibi yüksek sesle bağırarak 'ŞAMPİYON DORMUND' marşınısöyleyerek noktalıyorum.Umarım seneye yine İmparator ve askerlerinin başarı öyküsünü yazarım.
Devamını oku...

iPhone 5'e titanyum zırh!

Apple’ın Ağustos veya Eylül 2012’de piyasaya sunması beklenen iPhone 5’de özel “metalik cam” kaplama kullanacağı öne sürüldü. Yeni kaplama, iPhone 4/4S modellerinin kaplamasından 20 kat daha güçlü olacak.

Register sitesinin, Güney Kore “elektronik sanayisindeki kaynaklardan” elde ettiği bilgiye göre, Liquidmetal (sıvı metal) olarak bilinen teknoloji, “düzensiz cam yapısına sahip bir metal alaşım.” 1990’lı yıllardan beri mevcut olan alaşım, “süper hızlı nabız kaplama teknolojisi” sayesinde metal benzeri çok sağlam bir cam haline getirildi.
Söylentiler, Apple’ın 11 milyon dolar karşılığında Liquidmetal Techologies şirketiyle anlaştığı yönünde. Apple, bu konuda açıklama yapmayı reddetti.
Apple’ın gizli anlaşması hakkında bilgi sızdıran G.Koreli elektronik perakendecisi, Samsung’un da 3 Mayıs’ta tanıtılacak Galaxy S III modelinin, yüksek teknoloji ürünü seramik kaplama içerebileceğini iddia etti.
METALURJİ MUCİZESİ
Süper hızlı nabız kaplama teknolojisi, uçaklarda, mobil cihazlarda kullanılabilecek cam kaplamaların, metal özelliğinde olmasını sağlayacak.
Bu alanda yatırım yapan şirketlerin verdiği bilgiye göre, 1960’lardan bu yana bilinen “metalik camlar”, 1990’larda üretilmeye başlandı. Metal alaşım olan meralik cam, birçok metalde rastlandığının aksine kristal formunda değil ancak bozuk bir cam yapısı bulunduruyor.
Metalik cam, ilk olarak eritiliyor, ardından 1000 Santigrat derecenin üzerinde ısıtılıyor, böylece kristal yapısını kaybediyor. Eritilen metal, çelik bir kaplamaya dökülüyor ve kristal yapısını almadan soğutuluyor.
Camın kristal yapısını kazanamadan soğutulması ve metal kaplamaya aktarılması, normal metalden farklı olarak yeni bir metalik çelik ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkan materyal, plastikten 20 kat daha güçlü ve sert.
Bu teknolojiyle ilgilenen Caltech firması, “Metalik cam titanyum ve çelikten daha sert ve onlar kadar sağlam. Bu materyal uçaklardan, mobil cihazlara kadar birçok alanda kullanılabilir” açıklamasını yaptı.

Devamını oku...

Galatasaray - Fenerbahçe ultrAslan Süper final koreografisi ve fotoğrafları

Geçen günde yazmıştım Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki ultrAslan koreografisi hakkında birşeyler.Koreografi'nin nasıl olacağı açıklanmasada hazırlanma aşamasında bir iki fotoğraf ultrAslan yönetcisi Oğuz Altay'ın twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.22 Nisan Pazar günü ultrAslan tarafından Galatasray - Fenerbahçe maçı için özel hazırlanan koreografiyi tüm taraftarlar sabırsızlıkla bekliyor.Maça sadece 1 gün kaldı yarın akşam (22 Nisan) günü maç başlamadan bizi güzel bir koreografi ile başbaşa bırakacaklar ultrAslan gurubu.Süer Final yakışır bir Süer Koreografi bekliyoruz.ultrAslan Fenerbahçe maçına ayrı bir titizlikle hazırlandığınıda belirtmişti.Galatasray Türk Telekom Arena stadında olacak koreografi çok ses getireceğe benziyor.



Devamını oku...

20 Nisan 2012 Cuma

İşte Galaxy S III

Samsung, Galaxy S III modelini 3 Mayıs’ta Londra’da tanıtacak. Telefona ait olduğu ileri sürülen bulanık bir fotoğrafın ardından, Vietnam’da yeni model Galaxy’e ait olduğu iddia edilen çok sayıda fotoğraf ortaya çıktı.



Engadget sitesi, Galaxy S III’e ait olduğu belirtilen fotoğrafların, Vietnam’daki Tinhte sitesinde yayımlandığını belirtti. Söz konusu site, fotoğrafları yayımlamasından kısa bir süre sonra çöktü.
İnternete sızdırılan fotoğraflara göre, GT-I9300 model numarasına ait olan telefon, 11,6 santim ekran genişliğine ve 720x1184 ekran çözünürlüğüne sahip. Dört çekirdekli 1.4 GHz işlemci kullanan ‘sözde’ Galaxy S III, 2,050mAh batarya kullanıyor. Diğer özellikleri ise sekiz mega piksel kamera ve 16 GB hafıza.
Analistler ise Galaxy S III’ün aynı ekran genişiliğinde 1280x720 ekran çözünürlüğüne, 2 GB RAM’e ve 12 mega piksel kameraya sahip olacağını düşünüyor.
Fotoğraftaki telefonun etrafında plastik bir kaplama var. Bu nedenle, telefon olduğunda daha büyük görünüyor.
Fotoğrafların gerçek olup olmadığını bilmek çok zor olsa da, geçtiğimiz günlerde internete düşen fotoğraflara kıyasla çok daha detaylı oldukları kesin. Ayrıca, Tinhte, geçmişte yeni iPad ve Galaxy Tablet bilgisayarın fotoğraflarını da sızdırmasıyla biliniyor.

Devamını oku...

Redhack İçişleri Bakanlığı'nın sitesini hackledi!

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesi RedHack grubunun saldırısına uğradı.



RedHack grubu, İçişleri Bakanlığı'nın alt sitesi olan http://dosya.icisleri.gov.tr/dosyalar/ adresini hack'ledi.
Sayfa, uluslararası Anonymous hacker grubunun simgesi olan Guy Fawkes maskeli bir fotoğraf ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in fotoğrafının yer aldığı bir kolajla açıldı. Sayfa bir saate yakın grubun mesajıyla açıldı. Daha sonra sayfa kapatıldı. Ancak şimdi de sayfanın eski haline ulaşılamıyor. İdris Naim Şahin'e ve hükümete yönelik mesajlar yer alan sayfada bakanın geçtiğimiz günlerde karşılaştığı bir vatandaşa "Nereden bileyim sevindiğini, oyna da görelim" sözlerine gönderme yapıldı. Grup, İçişleri Bakanlığı 'dosya sistemi'ndeki tüm belge ve dosyaları yedeklediğini öne sürdü. Ayrıca gruplarına yönelik gözaltılarla ilgili bir de mesaj yayınladı: "Suçsuz insanları RedHack diye almaya devam edersen yayınlarız! Bakalım sen mi oynayacaksın halk mı? Göreceğiz."
Devamını oku...

18 Nisan 2012 Çarşamba

Galatasaray - Fenerbahçe ,Süper final koreografisi

Malum Süper finalın ikinci haftası Galatasaray - Fenerbahçe maçıyla devam edecek.Gecen hafta Fenerbahçe - Trabzonspor maçı olan süper final açılış maçında Fenerbahçeli taraftarların yapmaya çalıştığı koreografi başarısız olmuştu,ipler kopmuştu.
Sezon içindeki Galatasaray-Beşiktaş maçında 3D koreografi yaparak adından söz ettiren ultrAslan gurubu bu haftaki süper final mücadelesi olan Galatasaray-Fenerbahçe maçına çok iddaalı hazırlanıyor.Twitter hesabındaki bilgilere bakılırsa ultraslan bu haftaki gösterisiyle herkesin ağzını açık bırakacak ve adından Türkiye ile beraber Avrupa ve Dünya'da da sıkça söz ettirecekmiş gibi duruyor.

Şov hakkında bilgilendirilme verilmesede hazırlıkların uzun süredir sürdüğünü belirten ultrAslan yöneticisi Oğuz Altay iddaalı konuşması taraftarları heyecanlandırdı.

Bir Galatasaraylı olarakta bu haftaki koreografiden beklentilerim büyük.Beşiktaş maçındaki şov herkesi kendine hayran bırakmıştı.Bu sefer daha güzel bir şey bekliyoruz.Hem takımıza moral hemde adımızı dışarda duyurmak içinde güzel bir fırsat.Emeklerinin karşılığını inşallah alır ultrAslan gurubu.Beşiktaş maçındaki 3D koreografisinden daha güzel bir gösteriyle maça başlarız.Geçen haftaki Beşiktaş maçında olan olaylar,sahaya inme vs. yaşanmaz ve sezonun ilk yarısında Arenada olan gibi bir mücadele izler ve haklı olanın kazanmasını görürüz.
Devamını oku...

Audi, Ducati'yi satın alıyor

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın Audi birimi, İtalyan motosiklet üreticisi Ducatı'yi borçları dahil 1.1 milyar dolara satın almak için anlaştı.



Otomotiv sektöründe önemli bir birleşme gerçekleşiyor.
Alman otomotiv devi Volkswagen'ın Audi birimi, İtalyan motosiklet üreticisi Ducatı'yi borçları dahil 1.1 milyar dolara satın almak için anlaştı.
Satın almayla birlikte Volkswagen grubunun marka sayısı 12'ye yükselecek.
Analistlere göre, Volkswagen'ın Ducati'yi Audi birimine dahil etmesinin altında, Audi'nin BMW ile motosiklet segmentinde rekabet edebilir hale gelmesini istemesi yatıyor.
Analistler, Volkswagen'ın Ducati'yi sadece ünlü bir marka olduğu için de aldığını, satın almanın hiçbir endüstriyel veya finansal mantığı olmadığını da kaydetti.
Devamını oku...

17 Nisan 2012 Salı

Orgazm Çeşitleri

Klitoryal orgazm mı, vajinal orgazm mı? Kadınlar en çok hangisini yaşıyorlar. Peki ya G noktası? G noktası gerçek mi efsane mi? G noktasının orgazmla ilişkisi ne? Kadınları asıl orgazma ulaştıran ne? 

Psikanalizin babası olarak bilinen Freud, vajinal orgazmın olgun kadınların, klitoryal orgazmın ise genç kadınların yaşadığı orgazm çeşitleri olduğunu söyledi. Onu takip eden uzmanlar kısa bir süreliğine buna inandılar. Bugünün cinsellik alanında çalışma yapan uzmanları ise artık bunu kabul etmiyorlar ve kadınların vajinal orgazm ile klitoryal orgazm arasındaki farkı gerçekte bilmediklerini açıklıyorlar. 

Klitoryal orgazm

Genel olarak kadınların çoğunluğunun, orgazma ulaşmak için klitoryal uyarılmaya ihtiyaç duydukları biliniyor. Bu hem aşk oyunlarında, hem mastürbasyonda hem de partnerle girilen cinsel ilişkide geçerli.

Orgazma kolayca ulaşabilmek için klitoral olarak sizi tatmin eden pozisyonu bulmanız önemli. Klitorisin en iyi uyarıldığı ve çiftin yüz yüze bakması nedeniyle duygusal olarak da en güçlü pozisyon erkeğin üstte olduğu, en az uyarıldığı ve duygusal temasın en az olduğu pozisyon ise kadının arkasını döndüğü ve erkeğin arkada olduğu pozisyon. Tabii tüm bunlar her kadın için geçerli değil. En doğru pozisyonu deneyerek keşfedebilirsiniz. 

Vajinal orgazm

Bazı kadınlar klitorislerine elle uyarılma sağlamaya gerek duymadan orgazm olduklarını ki bunun da vajinal orgazm olduğunu söylüyorlar. Fakat pek çok jinekolog ve seks uzmanı, klitorisin elle uyarılması söz konusu olmasa da ilişki esnasında erkeğin cinsel organı sayesinde klitorisin uyarıldığına inanıyor.

Kadının üstte, erkeğe paralel durduğu pozisyonda kadının vajinal orgazma ulaşmasının daha kolay olduğu biliniyor. Uzmanlar da erkek içeride gidip gelirken, vajinanın dışının daha duyarlı olduğunu söylüyor. Kadın o zaman kendi temposuyla daha rahat orgazma ulaşıyor. Bu durumda klitoris de erkeğe dokunuyor ve o sürtünme etkisiyle uyarılıyor. Yani aslında hem vajina hem de klitoris, birlikte haz veriyor kadına.

G noktası

Bazı kadınlar G noktasından uyarılarak yoğun ve etkili orgazmlar deneyimliyorlar. G noktanızı vajina duvarının önünde bulabilirsiniz. G noktasına dokunulmasından hoşlanan bazı kadınlar bu yoğun orgazmlar esnasında boşaldıklarını da iddia ediyorlar.

Dolayısıyla klitoryal ve vajinal orgazmın yanı sıra bir orgazm çeşidi olarak G noktasından da söz etmek gerekiyor. ilk olarak Dr. Grafenberg tarafından tarif edilmiş. Vajina ön duvarının ortalarında yer alan bir bölge. Grafenberg’e göre vajinanın hemen ön duvarında, vajina girişinden yaklaşık 4 cm sonra, kadının prostat bezine temasa olanak sağlayan bir nokta bulunur. Bu duvarın arkasındaki bezler ve kanallar sayesinde hassasiyet patlaması yaşanarak orgazm sağlanır.

G noktasının, vajinanın ön kısmında yer alan ve ancak deneme yanılma yoluyla bulunabilen bir nokta olduğu söylense de bu noktanın her kadında olduğunu her anatomi uzmanı kabul etmiyor. Ayrıca bazı uzmanlar G noktasının bir safsatadan ibaret olduğuna inanıyor.



G noktası dolgu operasyonu

Uzmanlar son yıllarda G noktası dolgu işlemi uygulanmaya başlandığını açıklıyorlar. Bunun için vajen ön duvarına, G noktasının olduğu yere 1-2 cc kadar dolgu maddesi enjeksiyonu yapılıyor. Etkisinin 2-3 yıl kadar sürdüğü söylenen bu işlemin zincirleme orgazmı kolaylaştırıcı olduğu söyleniyor.

Kadın ve orgazm

Yaşadığınız ya da yaşayacağınız orgazm hangi tür olursa olsun fark etmez, önemli olan orgazm duygusuna ulaşabilmek. Çünkü biliyoruz ki orgazm meselesi hala pek çok kadın için henüz tadı bilinmeyen bir yemek gibi. Her ne kadar bir seks hayatı yaşıyor olsalar da.

Mutlu ve sevgi dolu bir ilişkide kadın kendini iyi ve mutlu hissediyorsa, sevişme esnasında birleşme temposunun yanı sıra kadının kafasındaki tempo da sürdüğünden orgazma ulaşabiliyor. Yani aslında birleşme tek başına zevk vermiyor, ilişkinin diğer unsurları da orgazma ulaşmada devreye giriyor.


Devamını oku...

16 Nisan 2012 Pazartesi

Anonymous Çin'de 500 siteye sızdı


Anonymous bilgisayar korsanları Çin'de 500'e yakın internet sitesini ele geçirdiğini söylüyorlar.
Grubun çok sayıda hedefi arasında hükümete, hükümete bağlı kurumlara, ticari gruplara ait internet siteleri var.
Sızılan sitelere tıklandığında Anonymous tarafından hazırlanan bir mesaj görülüyor.
Mesajda bu eylemin, Çin hükümetinin vatandaşları üzerindeki sıkı kontrolünü protesto etmek amacıyla gerçekleştirildiği bildiriliyor.
Mesaj ayrıca Çin halkını Anonymous'a katılmaya ve rejime karşı kendi protestolarını gerçekleştirmeye de çağırıyor.
Saldırının başarısı hakkındaki duyuru Mart ayında oluşturulan Anonymous China adlı hesap üzerinden yapıldı. Açıklamada, sızılan 485 sitenin listesi de verildi.

Hükümete de muhalefete de mesaj

Ayrı mesaj linklerinde de bu siteler heklenirken ele geçirilen e-posta adresleri ve diğer özel bilgiler ilan ediliyor.
Saldırıdan etkilenen sitelere konan mesaj Çin hükümetine de "Sevgili Çin hükümeti. O kadar da güçlü değilsin. Bugün internet sitelerin heklendi, yarın berbat rejimin çökecek" deniyor.
Çin dünyada interneti en sıkı izleyen sistemlerden birine sahip.
Büyük Çin Seddi adını taşıyan bu sistem rejimin diğer alanlardaki kontrolünü tamamlıyor.
Yetkililer bu sistem sayesinde internet kullanan Çinlilerin nerelere girdiklerini ve neler hakkında konuştuklarını izleyebiliyor.
Anonymous saldırısından etkilenen sayfalarda ayrıca insanlara internet sansüründen korunmanın yolları konusunda tavsiyeler de veriliyor.
Fakat saldırıya uğrayan sitelerin önemli kısmı artık açılmıyor ve mesajların uzun süre görülebildiği fazla site kalmadı.
Anonymous bilgisayar korsanları yaptıkları müdaheleden sonra düzeltilen bazı sitelere ikinci saldırılarının da başarılı olduğunu duyurdular.
Devamını oku...

İlk Sony Xperia Sahnede

Sony, Xperia NXT (Gelecek Kuşak) serisinden Xperia S ile Android telefon dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Sony’nin 4 ekran stratejisinde önemli bir yeri olan çift çekirdekli tasarım harikası Xperia S, Sony Bravia HD parlak ekranıyla akıllı ve eğlenceli Android telefon dünyasının yeni ikonu olacak.

Sony’nin 4 ekran vizyonunda içerik paylaşımını en üst seviyeye taşıyan çift çekirdekli tasarım harikası Xperia S, televizyondan tablete tüm elektronik cihazlara bağlanarak kullanıcıya eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Ofis ve ev ortamında kullanıcıyı küçük telefon ekranına bağlı kalmaktan kurtararak Android telefonları birer mobil teknoloji üssü ve pratik uzaktan kumandaya dönüştüren Xperia S, Sony Bravia HD parlak ekranı ile eşsiz bir görsel deneyim sunuyor.

Xperia S, 12 megapiksel Exmor R kamerası ile bekleme modundan 1,5 saniye gibi kısa bir sürede çıkarak fotoğraf çekimi yapabiliyor veya Full HD video çekebiliyor. Sony kalitesini yansıtan telefon ekranının altını vurgulayan ışıklı şeffaf bandıyla hemen dikkat çeken Xperia S şık tasarımı ile akıllı telefon dünyasının ikonu olacak.

Xperia S Sony dünyasının bir parçası

Kullanıcının TV, akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet arasında kolayca geçiş yapmasını sağlayan Xperia S mobil teknoloji ile ev ve ofis ortamını birleştiren tam bir cep kontrol merkezi. Birbirine bağlı bu dünyada sadece akıllı bir uzaktan kumandadan ibaret olmayan Xperia S, HDMI bağlantısı ile televizyon üzerinden Sony Entertainment Network’e bağlanarak filmlerden müziğe, video oyunlarından kliplere kadar her alanda kullanıcılara dijital eğlencenin kapılarını açıyor.

Xperia S kablosuz ağ bağlantısı ile fotoğrafların ve videoların tek tuşla paylaşılmasını sağladığı gibi NFC (yakın alan iletişim) teknolojisi ile kullanıcıların telefonları arasında resim, belge ve şarkı paylaşmasına da izin veriyor.

Eşsiz Sony eğlence dünyasına cepten erişim

Xperia S kullanıcıları Sony Entertainment Network’e bağlanabilecek. Music Unlimited 15 milyondan daha fazla şarkı içeren global bir katalog sunarken Video Unlimited da dünyanın büyük yapımcılarının gişe hasılatı rekorları kıran en yeni filmleriyle TV dizilerini akıllı telefona taşıyacak. Aynı zamanda PlayStation™ onaylı Xperia S, PlayStation® Store üzerinden kullanıcılara Sony PlayStation kalitesini yaşatacak.

Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle satışa sunulan Xperia S, 2012’nin ikinci yarısında Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümüne güncellenebilecek. Xperia S Turkcell mağazalarında satışa sunuldu.

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Devamını oku...

15 Nisan 2012 Pazar

Kadıköy'de üç boyutlu görsel koptu!


Süper Final Şampiyonlar Ligi Grubu'nda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın öncesinde Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertli taraftarlar renkli görüntüler oluştururken, talihsiz de bir an yaşandı.
Fenerbahçeli taraftarların Türk Telekom kale arkası tribünde hazırladıkları koreografi, ipleri koptuğu için çok kısa bir süre görülebildi. 

Tribünde sarı ve beyaz renklerde kartonlar açılarak arka fon oluşturulurken, iplerle yukarıya doğru çekilen perdede bir dev figürü ve kollarında ''Saldır Fener'' yazısı yer aldı. 

Ancak üzerinde ''Saldır Fener'' yazısı yer alan figür, iplerle yerden yukarıya doğru çekilerek açıldığı sırada ipler kopunca yere düştü. Bu sırada koreografiyi taşıyan makaralardan birinin kopması sonucu bir taraftarın başına geldiği ve kanlar içinde kalan sarı-lacivertli taraftarın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

Sarı-lacivertli taraftarların daha önce Kadıköy'de Galatasaray ile yapacakları derbi maç için hazırlık yaptıkları koreografi şovu, yaşanan aksaklıklar nedeniyle gerçekleştirilememişti. 



İşte koreografinin açıldığı an






Koreografi koptuktan sonra bu görüntü oluştu...




DEMEKKİ NEYMİŞ BİLMEDİĞİMİZ İŞLERE KALKIŞMICAKMIŞIZ.HERŞEYİN Bİ ERBABI,Bİ BİLENİ VAR.KAREOGRAFİNİNDE DÜNYADA EN İYİSİ ULTRASLAN'DIR.
Devamını oku...